A holland szakmai közönség körében nagy népszerűségnek örvendő borkiállítás, a Wine Professional január 9-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt Amsterdamban, a RAI konferencia-központ Europa Foyer csarnokában.

A Benelux államok legjelentősebb nemzetközi bor- és ételkiállításán ebben az évben tizenkétezer látogató vesz részt.  A mintegy hetven országból érkező kiállítók 1200 terméket mutatnak be az immár 15. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen.

Sebastian van Lissum, a rendezvény igazgatója már megnyitójában kiemelte és trendként értékelte azt a különleges és egyre szélesebb körben terjedő szenvedélyt, amivel a legutóbbi években a borszakértők Magyarország felé fordultak.

Az évek óta Hollandia egész területén minőségi magyar borokat értékesítő Miranda Beems borimportőr kóstolóján megkülönböztetett figyelmet szentelt hazánk legnépszerűbb fajtáinak.

Ezt követően Jan van Lissum, a nagy nemzetközi tekintélynek örvendő holland borász, a Wine Professional alapítója tartotta meg „Villányi Franc” címmel borbemutatóját. A borsorban 10 villányi franc-t sorakoztatott fel, ezek közül több díjat is nyert rangos nemzetközi borversenyeken.

A borbemutatót köszöntőbeszédével a rendezvény díszvendége, Kocsis András, Magyarország hágai nagykövete nyitotta meg. A diplomata örömének adott hangot a kizárólag magyar borokat méltató est kapcsán, és egyúttal kifejezte jó kívánságait a kiállítás szervezőinek.

A vidám hangulatú borkóstolón, a borszakértők, importőrök és gasztronómiai szakújságírók harsányan nyilvánították ki tetszésüket.