Madarász Isti filmje, a „Hurok” (Loop) április második felében bemutatásra került az amszterdami Imagine Filmfesztiválon. A magyar rendező művét április 18-án, 21-én és 22-én vetítették le az EYE Amsterdam filmmúzeumban.

A film főszereplője az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám (Száraz Dénes), aki szorult helyzetében egy rossz döntést hoz, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el. Ennek áldozatául esik terhes barátnője (Martinovics Dorina) is. Amikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. És még egyet. Ádám egy rejtélyes helyzetben találja magát addig, amíg meg nem hozza a helyes döntést.

Madarász első egészestés filmje felüdülést nyújt napjaink sokszor túlbonyolított időutazásról szóló filmjei után.

Április 18-án este, a vetítés után a nézők és újságírók Madarász Istit kérdezhették a filmmel kapcsolatban. Madarász a beszélgetésen filmjét egy matematikai példa megoldásához hasonlította, mesélt a vágási és szerkesztési folyamatokról, valamint felhívta a figyelmet a filmben való rejtett utalásokra, amelyekkel kedvenc filmjeire hivatkozik.

Kocsis András nagykövet köszöntötte Madarászt és filmes csapatát a fesztiválon, valamint részt vett a vetítésen és az azt követő beszélgetésen.