2017. június 26-án Kocsis András nagykövet levelet írt Edo Haannak, Maassluis város polgármesterének a Hatvan és Maassluis közötti testvérvárosi kapcsolat 25. évfordulója alkalmából. A levél magyar fordítása az alábbiakban olvasható:

Edo Haan Úr
Polgármester
Maassluis Önkormányzata

Tisztelt Polgármester Úr!

Ma pontosan 25 éve annak, hogy Hans van Es és Szinyei András polgármesterek a hatvani városházán aláírták a Maasluis és Hatvan közötti testvérvárosi együttműködésről szóló megállapodást. Engedje meg, hogy e különleges testvérvárosi kapcsolat 25. évfordulója alkalmából még egyszer gratuláljak. 

Településüknek a Hatvannal fennálló testvérvárosi kapcsolata különleges módon köti össze az embereket egymással. Igen nagy benyomást tett rám például a hatvani könyvtár szakmai tapasztalatcseréje az Önök városával, a Hatvannak adományozott maassluisi tűzoltófelszerelés, valamint a két város sakkversenyzői közötti aktív együttműködés. A sikeres kezdeményezések, valamint a két település intézményei között az elmúlt 25 évben kialakult erős kötelék más testvérvárosok számára is példával szolgálnak.

Szeretném egyúttal megköszönni a június 12-i maassluisi fogadás alkalmával tanúsított vendégszeretetét. Örömömre szolgáltak az inspiráló találkozások és gyönyörű programok, amelyek számomra még inkább kihangsúlyozták a két város közötti együttműködés egyedülálló jellegét. 

Végezetül köszönettel tartozom azért a kezdeményezéséért, melynek keretében június 30-ára találkozót szervezett a többi holland polgármesterrel, akik csakúgy, mint Ön, továbbra is elkötelezettek a magyar településekkel kialakított nemzetközi társadalmi együttműködés fenntartása mellett. Nagy örömöt jelentene számomra, ha idén ősszel egy hasonló találkozó alkalmával láthatnánk vendégül Hollandiában a testvérvárosi kapcsolatokban érintett magyar polgármestereket. 

Örömteli várakozással tekintek a Maassluis és Hatvan önkormányzata, valamint nagykövetségünk közötti jövőbeni együttműködés folytatása elé.

Hága, 2017. június 26.

Tisztelettel,

dr. Kocsis András
nagykövet