Január 11-14. között a hollandiai Groningenben rendezik meg a hagyományos Eurosonic Noorderslag zenei konferenciát és fesztivált. Az idei évben három magyar zenekar, a Bohemian Betyárs, a Fran Palermo, és a Jónás Vera Experiment is fellép a rendezvényen, a zenekarok mellett népes szakmai delegáció képviseli a magyar zeneipart. A fesztivál első napján kerül sor az Európai Fesztiváldíjak átadóünnepségére, melyen több magyar fesztivál is érdekelt.

A nemzetközi vásárra a zenei élet közel 4000 képviselőjét várják a szervezők, közte több mint 400 fesztiválszervezőt. A szakmai konferenciákat követően esténként 33 ország tehetséges fiatal zenekarait, összesen mintegy 300 produkciót hallgathat meg a közönség. 

Magyarország képviseletében a Nagy-Szín-Pad tehetségkutatót megnyerő Bohamian Betyárs, a Fran Palermo és a Jónás Vera Experiment lépnek majd fel.

A három produkció mellett egy 35 fős magyar szakmai delegáció is jelen lesz a holland fesztiválon az egységes HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) arculat jegyében. 

A magyar zenei színtér január 12-én tematikus networking rendezvényen mutatkozik be az európai szakembereknek. A magyar borokat és ételeket is felvonultató program az NKA Cseh Tamás Pályázatának segítségével, a Gold Record szervezésében valósul meg. 

A rendezvényt dr. Kocsis András, Magyarország hollandiai nagykövete nyitja meg, a magyar jelenlétet a hágai magyar nagykövetség is támogatja.

A Eurosonic keretében január 11-én kerül sor az Európai Fesztiváldíjak átadóünnepségére, melyen magyar fesztiváloknak is szurkolhatunk, mivel a korábbi győztes Sziget és a B my Lake az idei évben is a döntősök közé került.

Jónás Vera Experiment
január 11. szerda, 20:00-20:45 Huize Maas
január 12. csütörtök, 13:40-14:00 Plato és 20:45-21:30, De Spieghel

Fran Palermo
január 13. péntek, 22:50-23:35 Vrijdag 

Bohemian Betyárs
január 13. péntek, 23:45-0:30 Huize Maas