Kocsis András, Magyarország hágai nagykövete ünnepélyes keretek között köszöntötte a Budapestre induló első járatot február 6-án, az amszterdami repülőtéren. A hetente három alkalommal közlekedő járat - az üzleti és hivatalos, valamint a turisztikai céllal utazók számára is - kedvező áron kínál lehetőséget az utazásra.

Magyarország fontos kereskedelmi partner
A két ország közötti kereskedelmi kapcsolat sikeres múltra tekint vissza, jelenleg Hollandia a harmadik legnagyobb külföldi befektető ország Magyarországon. Mindkét ország nagykövetsége kiválónak tartja a két főváros által fenntartott jó és hatékony kapcsolatot.

Kocsis András, magyar nagykövet ünnepélyesen vágta át a repülőgép ajtaját keresztező szalagot, jelezve, hogy egy új lehetőség nyílt az utazóközönség előtt, így hivatalosan is útjának indította az első járatot. "Az új útvonal minden bizonnyal jelentősen erősíti a holland-magyar üzleti kapcsolatokat. A járatok közötti választási lehetőség gazdagodása közelebb hozza egymáshoz a két ország kultúráját. Ez nagyszerű hír mind az üzleti utakra és a városi túrákra, mind a fesztiválokat látogató utazók számára."

William Vet, az EasyJet Légitársaság kereskedelmi menedzsere kitörő lelkesedéssel nyilatkozott az esemény kapcsán: "Budapest egy valóságos ékszer a hálózatban. A gazdag kultúrtörténeti múltnak és az egyedülálló földrajzi fekvésből adódó, piacok közötti szabad átjárásnak köszönhetően egyre több ember éri el a várost és az országot. Már több mint 20 éve tesszük termékeinkkel könnyűvé és megfizethetővé a repülést az amszterdami Schiphol repülőtéren, növekvő gazdasági pozíciónk folyamatosan erősíti Hollandia gazdaságát."

A tulipánokkal díszített repülőgépre felszállva az utasok ajándékot is kaptak. Ezek után a járat Victor Zewald, magyar származású pilóta vezetésével elindult Budapestre. A sikeres landolás után Elzo Molenberg, Hollandia magyar nagykövete fogadta kíséretével a járatot