Főoldal

"Megtörni a csendet" - Nagykövetségi részvétel az Oerol kulturális fesztiválon

Publikálva: 2017. június 23.

A hágai magyar nagykövetség támogatásával 2017. június 15-én a holland Terschelling szigetén tartott Oerol kulturális fesztiválon volt az ősbemutatója a „Megtörni a csendet” címet viselő zenés színdarabnak.

Tovább a teljes cikkre

Megtartotta második ülését a Hollandiai Magyar Tudósklub

Publikálva: 2017. június 21.

2017. június 19-én-én a hágai magyar nagykövetségen került sor a Hollandiai Magyar Tudósklub második ülésére. A résztvevő tudományos szakemberek fele új tagként csatlakozott a klubhoz.

Tovább a teljes cikkre

Konzuli hivatal zárva 2017. július 10. és 17. között

Publikálva: 2017. június 16.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a 2017. július 10-i héten a hágai magyar nagykövetség konzuli hivatala és telefonos ügyfélszolgálata technikai okok miatt zárva tart.

Tovább a teljes cikkre

Ünnepi fogadás a Hatvan és Maassluis önkormányzatok közötti testvérvárosi kapcsolatok fennállásának 25. évfordulója alkalmából

Publikálva: 2017. június 13.

A hatvani fiatalok zenei előadásával, valamint a város zászlóőreinek felvonulásával kísért emlékest alkalmával dr. Kocsis András nagykövet ünnepi felszólalásában köszöntötte a két település vezetését.

Tovább a teljes cikkre

„Üldözött keresztények megsegítését célzó kongresszust tervez Magyarország” - Kocsis András nagykövet interjúja a Reformatorisch Dagblad napilapnak

Publikálva: 2017. június 12.

„Üldözött keresztények megsegítését célzó kongresszust tervez Magyarország” címmel számolt be a Reformatorisch Dagblad politikai szerkesztősége Török Tamás csütörtöki hágai látogatásáról.

Tovább a teljes cikkre

Hágában tárgyalt Török Tamás, az EMMI üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára

Publikálva: 2017. június 9.

Holland parlamenti képviselőkkel, valamint Silvia Fernández de Gurmendivel, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elnökével és Dr. Kovács Péterrel, az ICC magyar bírájával tárgyalt Hágában Török Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Magyar borbemutató a nagykövetségen

Publikálva: 2017. június 1.

2017. május 29-én 12 kiállító mutatta be 28 magyar bortermelő borait a holland borszakma több mint száz képviselőjének a hágai magyar nagykövetségen.

Tovább a teljes cikkre

Az amszterdami Zsidó Történeti Múzeumban Megnyílt „A fauvizmustól a szürrealizmusig: Zsidó avantgárd művészek Magyarországról” című kiállítás

Publikálva: 2017. május 30.

2017. május 28-én, vasárnap megnyílt „A fauvizmustól a szürrealizmusig: Zsidó avantgárd művészek Magyarországról” című kiállítás, az amszterdami Zsidó Kulturális Negyed szívében, a Zsidó Történeti Múzeumban. A megnyitón köszöntőt mondott Kocsis András nagykövet is.

Tovább a teljes cikkre

Ünnepi megemlékezés a Hollandiai Magyar Szövetség megalapításának 60. évfordulója alkalmából

Publikálva: 2017. május 29.

2017. május 28-án a wassenaari Adalbert College-ban került sor a Hollandia Magyar Szövetség megalapításának 60. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepi megemlékezésre, amelynek fővendége Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár volt.

Tovább a teljes cikkre

Magyar cégek és külgazdasági attasék B2B találkozója Budapesten

Publikálva: 2017. május 18.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium idén júniusban rendezi meg a Külgazdasági Értekezletet, amelynek keretében a vállalkozások rövid találkozások formájában személyesen vehetik fel a kapcsolatot a külgazdasági attasékkal, akik a külföldi országok piacát és az exportlehetőségeket jól ismerő, magyar szakemberek.

Tovább a teljes cikkre

35 magyar kiállító vett részt az amszterdami PLMA 2017 ‘World of Private Label’ Nemzetközi Vásáron

Publikálva: 2017. május 18.

2016. május 16-17-én került megrendezésre a PLMA 2017 ‘World of Private Label’ Nemzetközi Vásár sor az amszterdami RAI Kiállítási Központban.

Tovább a teljes cikkre

Visser Ágnes és zenekarának csodálatos előadása Hágában

Publikálva: 2017. május 17.

2017. május 12-én Visser Ágnes, énekesnő és zenekara, „A szívem is magyarul muzsikál” címmel koncertet adott a Hága központjában található Diligentia Színházban.

Tovább a teljes cikkre

Megtartotta alakuló ülését a Hollandiai Magyar Tudósklub

Publikálva: 2017. május 10.

2017. május 9-én a hágai magyar nagykövetségen került sor a Hollandiai Magyar Tudósklub alakuló ülésére. Kocsis András nagykövet köszöntötte a jelenlévő professzorokat és kutatókat, akik többek között a mérnöki tudományok, orvostudomány, nyelvészet, jog területén folytatnak tudományos tevékenységet Hollandia különböző egyetemein és kutatóintézeteiben.

Tovább a teljes cikkre

Irodalmi beszélgetés Alföldy Mari műfordítóval Utrechtben

Publikálva: 2017. május 10.

A hágai magyar nagykövetség szervezésében május 6-án a neves utrechti Literaire Boekhandel Lijnmarkt könyvesboltban került sor az Utrechti Nemzetközi Irodalmi Fesztiválhoz (ILFU) kapcsolódó magyar tematikájú irodalmi beszélgetésre és felolvasásra.

Tovább a teljes cikkre

Kocsis András nagykövet gratuláló levele a Hollandiai Magyar Szövetség megalakulásának 60. évfordulója alkalmából

Publikálva: 2017. május 10.

Tisztelt Urbán Ákos Elnök Úr!
Tisztelt Tóth Miklós Első Titkár Úr!
Tisztelt Ünneplő Magyarok!

Tovább a teljes cikkre

Magyarország igenis szolidáris az Európai Unióval - Interjú Kocsis András nagykövettel a Nederlands Dagblad napilapban

Publikálva: 2017. május 5.

A Nederlands Dagblad holland napilap 2017. május 5-i számában interjút közölt Kocsis Andrással, Magyarország hágai nagykövetével.

Tovább a teljes cikkre

A FrieslandCampina szolgáltató központot hoz Magyarországra

Publikálva: 2017. május 5.

Jelentős siker, hogy a világ egyik legnagyobb szövetkezeti alapon működő tejipari vállalata, a holland FrieslandCampina regionális pénzügyi szolgáltató központot hoz Magyarországra, ahol 150 embernek ad munkát az első ütemben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a beruházás bejelentésén.

Tovább a teljes cikkre

Blahalouisiana koncert a hágai Life I Live fesztiválon

Publikálva: 2017. május 2.

Lelkesen fogadták a holland fesztiválozók Magyarország egyik legtehetségesebb fiatal zenekarát, a Blahalouisianát. A magyar csapat a hágai magyar nagykövetség támogatásával Hollandia egyik legnépszerűbb királynapi rendezvényén, a kétnapos, több százezer érdeklődőt vonzó The Life I Live fesztiválon lépett fel.

Tovább a teljes cikkre

A 'Hurok' holland premierje az Imagine Filmfesztiválon

Publikálva: 2017. április 24.

Madarász Isti filmje, a „Hurok” (Loop) április második felében bemutatásra került az amszterdami Imagine Filmfesztiválon. A magyar rendező művét április 18-án, 21-én és 22-én vetítették le az EYE Amsterdam filmmúzeumban.

Tovább a teljes cikkre

Igyekszünk párbeszéd útján rendezni a napirenden lévő ügyeket

Publikálva: 2017. április 26.

Az elmúlt évek konfliktusait igyekezett párbeszéd útján rendezni a magyar kormány, és a most napirenden lévő ügyekben is erre fog törekedni - hangsúlyozta Orbán Viktor az Európai Parlament plenáris ülésén, amelynek egyik fő témája az alapjogok magyarországi helyzete volt.

Tovább a teljes cikkre

Budapestről rajtolt az ötödik V4 nemzetközi kerékpárverseny

Publikálva: 2017. április 26.

2017. április 22-én, szombaton rajtolt az ötödik V4 nemzetközi kerékpárverseny magyarországi szakasza. A rajtceremónián Varju Krisztina miniszteri biztos kiemelte a Visegrádi Együttműködés jelentőségét és hangsúlyozta, hogy a V4 régión belüli összeköttetések javítása infrastrukturális, gazdasági, mind pedig társadalmi értelemben kiemelt célja lesz a Visegrádi Csoport idén júliusban kezdődő magyar elnökségének.

Tovább a teljes cikkre

A konzulátus zárva tart április 14, 17 és 27-én

Publikálva: 2017. április 13.

A nagykövetség konzuli hivatala április 14-én, pénteken, 17-én, hétfőn és 27-én, csütörtökön ünnepnap miatt zárva tart.

Tovább a teljes cikkre

Kocsis András nagykövet nyitotta meg Horváth Krisztián „A minden szépsége!” című, domburgi design kiállítását

Publikálva: 2017. április 10.

Április 8-án, szombaton Kocsis András nagykövet megnyitotta Horváth Krisztián „A minden szépsége!” című kiállítását, a Zeeland tartományban elhelyezkedő domburgi Marie Tak van Poortvliet Múzeumban.

Tovább a teljes cikkre

Secret of Success – Hollandiai magyar üzletemberek előadása sikerük titkairól

Publikálva: 2017. április 6.

2017. április 4-én a hágai Hungarian Corner magyar étteremben került megrendezésre a ‘Secret of Success’ üzleti rendezvény a Hungarian Business Network (HBN) szervezésében.

Tovább a teljes cikkre

A Bohemian Betyars ismét Hollandiában - Csavargó lemezbemutató turné

Publikálva: 2017. április 2.

A Bohemian Betyars magyar folk-punk zenekar visszatért Hollandiába, ahol március utolsó hetében öt koncertet adtak a következő városokban: Heemskerk, Enschede, Hága (a Hungarian Corner magyar étteremben). Nijmegen, míg a turné befejező állomása Amszterdam volt.

Tovább a teljes cikkre

Hágában díjazták „Az állampolgárt”

Publikálva: 2017. április 3.

A Hágában rendezett Movies that Matter filmfesztiválon díjazták Vranik Roland filmjét. „Az állampolgár” holland premierje március 29-án este volt, a filmet összesen háromszor vetítették le. A magyar alkotás megkapta a diákok által odaítélt különdíjat.

Tovább a teljes cikkre

Magyar étterem nyílt Zaandamban

Publikálva: 2017. március 26.

2017. március 23-án került sor az Amszterdam közeli Zaandam városban található „Paprika csárda” magyar étterem hivatalos megnyitójára

Tovább a teljes cikkre

Hollandiai Magyar Bál az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapján

Publikálva: 2017. március 25.

Március 18-án nagykövetségi támogatással Haarlemben került sor a hollandiai magyar szervezetek hagyományos, március 15. alkalmából rendezett magyar báljára.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás magyar nyelvi és hungarológiai nyári egyetemen való részvételre

Publikálva: 2017. március 24.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében magyar állami ösztöndíjra a Balassi Nyári Egyetemen való részvételre a Kárpát-medencén kívüli diaszpórában élő magyar származású személyek számára, 2017 nyarára.

Tovább a teljes cikkre

A hollandiai ’56-os emlékévadról készült dokumentumfilm bemutatója a hágai magyar nagykövetségen

Publikálva: 2017. március 16.

A hágai magyar nagykövetség március 16-án rendhagyó közönség előtt mutatta be „Az 1956-os magyar forradalom – 60 évvel később. A hollandiai 1956-os emlékévad” című rövid dokumentumfilmet.

Tovább a teljes cikkre

65 milliárd forinttal több jut idén a magyar kultúrára

Publikálva: 2017. március 16.

A felépített új gazdasági rendszer működik és ennek következtében idén 65 milliárd forinttal több jut a magyar kultúrára, mint az előző évben - erről Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth-díjjal kitüntetett kiválóságok tiszteletére adott díszvacsorán mondott köszöntőjében beszélt.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország az önvezető járművek kutatási központja

Publikálva: 2017. március 13.

Magyarország az önvezető járművek és az ahhoz tartozó távközlés kutatási központja - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Tovább a teljes cikkre

Nagykövetség és konzuli hivatal zárva március 15-én

Publikálva: 2017. március 9.

Ez úton tájékoztatjuk, hogy 2017. március 15-én, szerdán a hágai magyar nagykövetség, valamint a konzuli hivatal nemzeti ünnep alkalmából zárva tart, telefonos ügyfélszolgálatunk 2017. március 16-tól áll ismét ügyfeleink rendelkezésére.

Tovább a teljes cikkre

Oscar-díjat nyert Deák Kristóf kisjátékfilmje, a Mindenki (2016)

Publikálva: 2017. február 27.

Az akadémiai díjak február 26-i átadóünnepségén a legjobb élő szereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat nyerte el Deák Kristóf kisjátékfilmje, a Mindenki (2016).

Tovább a teljes cikkre

Michiel de Ruyter megemlékezés az amszterdami De Nieuwe Kerk-ben

Publikálva: 2017. február 21.

Február 18-án, szombaton Michiel de Ruyter holland admirális leszármazottai, a tengernagy emlékét őrző alapítvány tagjai, valamint Magyarország Nagykövetsége és a Holland Királyi Haditengerészet képviselői emlékeztek meg a 17. sz. második felében gályarabságra ítélt magyar református prédikátorok 1676. február 11-én történt kiszabadításáról.

Tovább a teljes cikkre

„Meet Hungary” üzleti fogadás a magyar nagykövetségen

Publikálva: 2017. február 16.

2017. február 8-án Magyarország Hágai Nagykövetsége és a Hungarian Business Network (HBN) üzleti fogadást adott a Magyarországon jelenlévő holland nagyvállalatok, a Hollandiában élő magyar üzletemberek és a holland állami szervezetek képviselőinek.

Tovább a teljes cikkre

A Furmint évének nyilvánította 2017-et a kormány

Publikálva: 2017. február 15.

A Furmint évének nyilvánította 2017-et a kormányzat, azzal a céllal, hogy felhívja a nemzetközi és a hazai piac, illetve a fogyasztók figyelmét az egyik legfontosabb őshonos magyar szőlőfajtára.

Tovább a teljes cikkre

Kocsis András nagykövet megnyitotta a holland HAN Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi egyetemi együttműködési programját

Publikálva: 2017. február 9.

Kocsis András nagykövet február 7-én megnyitotta az Arnhem-Nijmegen Egyetem (HAN) Üzleti Kara és a Pécsi Tudományegyetem közötti új nemzetközi oktatási együttműködési programot.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország köszönetet mondott az 1956-os olimpiáról távol maradó holland sportolóknak

Publikálva: 2017. február 9.

A magyar szabadságharcosokkal való szolidaritás jegyében a szovjet beavatkozás után Hollandia, Spanyolország és Svájc is bojkottálta az 1956-os melbourne-i olimpiát.

Tovább a teljes cikkre

Az EasyJet Légitársaság köszönti első járatát Amszterdam és Budapest között

Publikálva: 2017. február 6.

Kocsis András, Magyarország hágai nagykövete ünnepélyes keretek között köszöntötte a Budapestre induló első járatot február 6-án, az amszterdami repülőtéren. A hetente három alkalommal közlekedő járat - az üzleti és hivatalos, valamint a turisztikai céllal utazók számára is - kedvező áron kínál lehetőséget az utazásra.

Tovább a teljes cikkre

Kocsis András nagykövet nyitotta meg a hágai magyar étteremet

Publikálva: 2017. február 7.

Újra van magyar étterem Hágában. A hágai Thomsonpleinen található Hungarian Corner éttermet február 5-én, vasárnap este dr. Kocsis András nagykövet nyitotta meg. Az étterem gondosan válogatott magyar alapanyagokból készült klasszikus magyar ételekkel várja vendégeit, az étlapon többek között gulyásleves, marhapörkölt és paprikás csirke szerepel.

Tovább a teljes cikkre

On-line konzulátusi időpontfoglalás már hollandul is

Publikálva: 2017. január 26.

Ügyfeleink kényelme érdekében tovább bővült a hágai magyar konzulátus elektronikus időpontfoglalási rendszere.

Tovább a teljes cikkre

Részvétkönyvet nyitott a hágai magyar nagykövetség

Publikálva: 2017. január 23.

A magyar kormány nemzeti gyásznapot hirdetett január 23-a hétfőre az olaszországi buszbaleset áldozatainak emlékére.

Tovább a teljes cikkre

Az áldozatok azonosítása még napokig tarthat

Publikálva: 2017. január 23.

Egyelőre nem tudták azonosítani a pénteki veronai buszbaleset 16 halottját és a két válságos állapotban lévő sérültet sem - mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap sajtótájékoztatón.

Tovább a teljes cikkre

Zajos tetszést arattak a magyarok a hollandiai Eurosonic fesztiválon

Publikálva: 2017. január 19.

Számos magyar vonatkozású programot kínált idén a már 31. alkalommal a hollandiai Groningenben megrendezett Eurosonic zenei konferencia és fesztivál.

Tovább a teljes cikkre

2017 a nagyberuházások éve lesz a magyar kultúrában

Publikálva: 2017. január 18.

Ez az év a nagyberuházások éve lesz a magyar kultúrában, a tavalyi 52 milliárd forinttal szemben idén több mint 125 milliárd forint jut kulturális célokra - mondta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az M5 kulturális csatorna műsorában.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres magyar szereplés az amszterdami Wine Professional borászati szakkiállításon

Publikálva: 2017. január 11.

A holland szakmai közönség körében nagy népszerűségnek örvendő borkiállítás, a Wine Professional január 9-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt Amsterdamban, a RAI konferencia-központ Europa Foyer csarnokában.

Tovább a teljes cikkre

A magyar külkereskedelem 2016-ban rekordévet zár

Publikálva: 2017. január 10.

A magyar külkereskedelem 2016-ban minden szempontból rekordévet zár - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján a Központi Statisztikai Hivatal által közölt, tavaly január-novemberi külkereskedelmi adatokra reagálva.

Tovább a teljes cikkre

A reformáció egyszerre hálaadás és kritikus szembenézés önmagunkkal

Publikálva: 2017. január 6.

A reformáció egyszerre hálaadás és kritikus szembenézés önmagunkkal - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóján péntek este a Művészetek Palotájában.

Tovább a teljes cikkre

Magyar zenekarok és a magyar könnyűzenei- és fesztiválszíntér képviselői Európa egyik legnagyobb zenei vásárán Groningenben

Publikálva: 2017. január 5.

Január 11-14. között a hollandiai Groningenben rendezik meg a hagyományos Eurosonic Noorderslag zenei konferenciát és fesztivált. Az idei évben három magyar zenekar, a Bohemian Betyárs, a Fran Palermo, és a Jónás Vera Experiment is fellép a rendezvényen, a zenekarok mellett népes szakmai delegáció képviseli a magyar zeneipart. A fesztivál első napján kerül sor az Európai Fesztiváldíjak átadóünnepségére, melyen több magyar fesztivál is érdekelt.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció